5 международни фестивали на музиката

„Който пее зло не мисли“, казва една стара поговорка, това правило важи с пълна сила за цяла Европа, а в негова чест се организират и множество музикални фестивали. На някои от тях избрахме да се спрем по-подробно. Ето и тях:

    1.             Фестивал Internacional de Benicàssim се провежда в Испания и се нарежда сред един от топ листата на най-интересни представления на Европа. Музикалният фестивал започва в малко населено място наречено Беникасим, сгушено между Валенсия и Барселона. Започва през юли и в продължение на 4 поредни дни на него се чува главно рок музика. Уникалното при него е, че по това време от годината курортистите  могат да се наслушат на музиката дори от плажа.

  1.             Фестивал Roskilde, провежда се в Дания и представлява един от най-пищните и атрактивни музикални фестивали в цяла Европа. За първи път започва през 1971 година, а през годините се е развивал до степен, че днес да предложи всякакви стилове, подходящи дори за партита, траят 24 часа. Наред с прекрасната музика, която може да се чуе, посетителите могат да се порадват и на всякакви творения на изкуство и дизайн.
  2.             Музикален фестивал Open’er е дело на Полша. Той се организира на голямо поле около град Гдиня и представлява микс от всякакви електронни стилове музика. Така на него посетителите с различни вкусове от електронна музика, до рок, поп и реге има, на какво да се насладят.
  3.             Музикален фестивал INmusic,е най-големият в страната Хърватска. За първи път започва в 2005 г. и още тогава събира 25 хил. посетители. Мястото на организирането му е изключително красиво, а именно остров в езеро Ярун. Фестивалът трае само 2 дни, но за това време гостите могат да усетят ритъма на различен стил музика.

5.            Фестивал на музиката се провежда и във Великобритания. Известен е като The Isle of Wight, а историята му започва през 1968 г., когато на него легенди като Джими Хендрикс, Боб Дилан, и групите The Who и The Doors са вземали участия.